Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

"OKO" obdarilo vrtce

21.12.2015

Društvo likovnikov Krško - OKO je tudi letos podarilo nekaj svojih del, tokrat našim najmlajšim. Člani kiparske sekcije so na delavnici pod mentorskim vodstvom Andreja Štovička oblikovali ptičje valilnice iz gline, ki so bile predstavljene na razstavi DOMEK, dne 16.10.2015, v Mencingerjevi hiši v Krškem


Valilnice so v predbožičnih dneh podarili vsem vrtcem v Krškem in centralnemu vrtcu v Leskovcu pri Krškem. Predsednik društva Roman Blatnik je v pozdravnem nagovoru zbranim malčkom slikovito spregovoril o namembnosti darovanih izdelkov. 

Otroci so se valilnic razveselili in jih z zanimanjem ogledovali. V pomladnih dneh bodo tako lahko z vzgojiteljicami spremljali, kako sinička dela gnezdo, najbolj pa bodo veseli, ko bodo iz hiške pokukali mladički in nato poleteli. 


Darovali so: Branka Benje, Hedvika Cener, Andrej Štoviček, Jožica Petrišič, Stane Udvanc in Darja Veljkovič

Obdarjeni vrtci: CICIBAN (centralni vrtec Krško), PRAVLJICA (pri knjižnici), KEKEC (pri ribniku), MURENČEK (Zdole), TONČEK (Dolenja vas) in PIKAPOLONICA (Leskovec).


Več na: lokalno.si/2015/12/22/146963/zgodba/OKO_obdarilo_vrtce/


Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303