Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

Barvni galop Mihaele Prevejšek

02.10.2015

V Dvorani v parku je Društvo likovnikov Krško OKO pripravilo otvoritev razstave svoje članice Mihaele Prevejšek. Tokratno že tretjo razstavo je poimenovala Barvni galop. „Z naslovom Barvni galop je združila svojo željo po odkrivanju barve in po svobodi, saj je galop način konjskega teka, pri katerem so v enem trenutku vsa kopita naenkrat v zraku, kar nam z videzom izraža neizmerno svobodo," je Smiljana Anžiček popeljala zbrane k razmisleku ob postavljenih slikah konj in nadaljevala, da je slikarka posegla po močnih barvah, kakor obenem ne mara povprečja in zdolgočasenega vsakdana.


„Z odločnimi, ekspresivnimi potezami želi preoblikovati podobo stvarnosti in jo mestoma približati modernističnim tokovom, predvsem pa osebnim, subjektivnim likovnim izživetjem. Morda zato v nekaterih slikar poseže po umirjenih svetlih tonih bledo rumene, oker, bež in temnejše rjave, ki jih vpne v močnejše svetlobne kontraste, kot da bi z njimi orisala in nam razkrila nežno plat svoje duše. Pri vzpostavitvi slikovnega dogajanja je odlična v kompoziciji," je še nanizala Anžičkova. Na klavirju je dogodek popestrila Maja Zorič.


Več na: posavje.info/kultura/barvni-galop-mihaele-prevejsek.html

Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303