Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

Čubrova »Ora et labora« na gradu Rajhenburg

18.05.2015

Na gradu Rajhenburg je bila minuli petek odprta razstava akademskega slikarja Rajka Čubra, ki živi in dela kot svobodni umetnik v Brestanici. V domačem kraju, grajskih prostorih, se z opusom slik, poimenovanim Ora et labora, predstavlja skozi svojo ustvarjalno pot tretjič, prvič je namreč razstavljal leta 1975 že kot osnovnošolec, kar samo po sebi priča o njegovi izjemni nadarjenosti, drugič, leta 1992, pa sta s sokrajanko Vladko Likar Kobal sodelovala pri skupnem projektu V očeh Ladka in Rajka: Razstava ob 111. obletnici Trapistov v Rajhenburga.


Pričujoča razstava, ki jo je dva dni pred umetnikovih 58. osebnim jubilejem odprl krški župan mag. Miran Stanko, je pritegnila tolikšno število obiskovalcev, ki smo jim na tovrstnih dogodkih le redko priča. Ne le, ker je Čuber umetnik velikega kova, tudi ne zgolj zaradi tega, ker je domačin ali ker pogosto prevzame vlogo mentorja številnim ljubiteljskim likovnim ustvarjalcem, temveč ker s svojo nevsiljivo nravo, skoraj nikoli ali nerad v ospredju, z duhovitimi, če tudi kritičnimi opazkami osvoji ljudi. Razstavo, ki bo na ogled vse do 3. januarja prihodnje leto, je popestrila prav tako domačinka, pevka in komponistka Tjaša Fabjančič ob spremljavi harmonikarja Marka Brdnika.


Več na: posavje.info/kultura/cubrova-ora-et-labora-na-gradu-rajhenburg.htmlVse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303