Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

Izlet in ogled galerij v Piranu

11.09.2021


Topli jesenski dnevi in likovne prireditve so kar vabile na izlete. Na pobudo predsednice in pripravi izleta člana Romana, smo se v soboto, 11.9.2021 odpravili na slovensko obalo. Poanta izleta je bila ogled del naših članov na mednarodnem Ex-temporu Piran 2021. Pot nas je najprej vodila do bivšega skladišča soli, kjer sedaj domuje razstavišče Monfort, kjer smo si ogledali 59 del iz ožjega kroga izbranih, med njimi tudi posavskih likovnikov in naše članice Milene Roštohar.

V sosednjem prostoru so bila fascinantna dela velikih dimenzij na papirju in platnu bosanskega umetnika Safeta Zeca. Valovanje morja in obalna cesta nas je vodila v središče Pirana in mestne Galerije. Med 31 izbranimi deli je bila tudi nagrajena slika našega Jožeta Šterka.


Po kosilu z odmorom, se je prilegel sprehod z ogledom kamnitih skulptur v parku Forma vive Seča-Portorož. Konec izleta smo obarvali še botanično in sicer z vodenim ogledom velikega števila kaktusov, ki nam ga je ponudil Vrt kaktusov Grašič.


Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303