Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

Kiparska razstava Forma

09.11.2015

Kiparska razstava "Forma" od minulega konca tedna vabi ljubitelje likovne umetnosti na ogled v Dvorano v parku Krško. Tudi slednja je nastala v nizu letošnjih slikarskih in kiparskih predstavitev Društva likovnikov Krško OKO, figure male plastike pa so nastajale pod budnim očesom mentorice, priznane akad. kiparke in zaslužne profesorice Univerze v Ljubljani Dragice Čadež Lapajne.

 

Na kiparskih delavnicah so ustvarjali: Hedvika Cener, Marjan Jamnik, Meta Kuplenik, Jožica Petrišič, Stane Udvanc, Milena Volkin Roman Blatnik. Po vseh proporcijah se je modelirala glava markantne lepotice iz antike, v naslednjem terminu delavnic pa so nastajali kipci po predloženem modelu. Nastajale so figure, katere so imele vsaka malo drugačen pridih avtorjevega dela. Kiparji, med katerimi je imel večino ženski del, so med modeliranjem tudi z velikim zanimanjem spremljali poučne razlage energične mentorice.


Več na: posavje.info/kultura/kiparska-razstava-forma.html

Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303