Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

Krški likovniki odprli razstavo Oko panorame

29.05.2015

Društvo likovnikov Krško OKO je v petek v avli Kulturnega doma Krško pripravilo razstavo udeležencev Extempore Krško 2015, ki so jo poimenovali Oko panorame. Pod mentorstvom akademskega slikarja Rajka Čubra so ustvarjali člani domačega društva, Društva likovnikov Brežice in Likovnega društva Mavrica Novo mesto.


Svoja dela so tako na ogled postavili Rafael Andlovic, Smiljana Anžiček, Branka Benje, Franc Češnovar, Boža Jambrek, Anton Klakočar, Jožica Pavlin, Jožica Petrišič, Milena Rostohar, Dragica Škrinjar, Stane Udvanc, Darja Veljković, Alenka Venišnik, Jelka Zidarič in Antonija Žener.


Predsednik društva Roman Blatnik je uvodoma med drugim dejal, da je letošnji Estempore nastajal na najvišji točki Sremiča na Grmadi, od koder so imeli razgled na vse strani. „Člani društva dajemo včasih prevelik poudarek izvedbi zadanih projektov in nemalokrat pozabimo, da je namen društva predvsem druženje," je še povedal Blatnik in dodal, „da razstavljena dela niso umetnine, so pa sad truda, želje, volje in intuziazma vsakega posameznika. Vsekakor pa izžarevajo prijetno vzdušje, v katerem so nastala in upamo, da se ga boste nalezli tudi vi ob gledanju naših slik."


Več na: posavje.info/kultura/krski-likovniki-odprli-razstavo-oko-panorame.html

Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303