Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

Likovni izlet na ART STAYS Ptuj 2021

23.07.2021


Skupina dvanajstih likovnic ter likovnika DLK OKO se je v petek 23. julija 2021 podala na likovni izlet že 19. likovnega Festivala sodobne umetnosti na Ptuju. Festival je že vrsto let dobro uveljavljenevropski dogodek z deli priznanih ustvarjalcev in novih talentov. Letošnji z naslovom STRUCTURA razkriva željo, da pogledamo iz druge perspektive, začenši iz globine, iz same slovnične strukture, ki jo sprva zgradimo in nato z njeno pomočjo beremo svet okoli nas (del teksta direktorja festivala Forbicija).


Ogledali smo si sedem izjemnih razstav na različnih lokacijah po starem delu Ptuja. Med drugimi tudi na ptujskem gradu in v dominikanskem samostanu. Dan je minil v prijetnem vzdušju in vzajemnem sodelovanju cele skupine, za kar je poskrbel animator in vodja izleta ter voznik, naš član Roman.


Na povratku smo se še oglasili pri mentorici Nevenki Rušković na Bojsnem in ob pravem trenutku prisostvovali glaziranju njenih keramičarskih stvaritev.


Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303