Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

Lučke - razstava unikatne keramike Branke Benje

13.07.2015

Nova razstava v Valvasorjevi knjižnici Krško prijetno sovpada z letom 2015 kot mednarodnim letom svetlobe in tehnologij, povezanih s svetlobo, saj svetlobo oz. tehnologijo združuje z umetnostjo, natančneje umetniškim izdelovanjem svetil. Unikatno izdelana svetila so namreč Branko Benje, avtorico razstavljenih izdelkov, navdušila za ustvarjanje in jo popeljala v svet oblikovanja gline.


Branka Benje je aktivna članica Društva likovnikov Krško – Oko in Društva likovnikov Brežice. Že 10 let izdeluje unikatno keramiko v tehnikah raku, horsehair in sgraffito, pri čemer jo z mentorskimi nasveti usmerja diplomirana slikarka Nevenka Rušković.


Z razstavo v krški knjižnici se prvič samostojno predstavlja javnosti, redno pa sodeluje pri razstavah obeh likovnih društev. Njeno ime pogosto zasledimo tudi pri delavnicah, ki potekajo pod okriljem društev. Želja, ki jo želi uresničiti v bližnji prihodnosti, je, predstaviti in razstaviti svoje izdelke na večji samostojni razstavi v galerijskem okolju. Razstava v avli in prvem nadstropju Valvasorjeve knjižnice Krško pripada svetilom, dopolnjujejo jih ostali unikatni keramični izdelki. Avtorica pravi, da ji ustvarjalnih idej za nadaljnje delo ne primanjkuje, ustvarjanje ji nudi užitek in sprostitev. Z izdelki popestri svoj dom, rada jih pokloni tudi prijateljem.


Več na: posavje.info/kultura/lucke-razstava-unikatne-keramike-branke-benje.html

Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303