Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

Na sevniškem gradu odprtje dveh razstav

22.11.2015

V Mosconovi galerijina sevniškem gradu se je pretekli četrtek odvijaloodprtje razstave likovnih del, ki so nastala v mesecu juniju na dvodnevnemXV. sevniškem likovnem shodu Grad 2015.


Na otvoritvi razstave je predsednik Zveze kulturnih društev Sevnica Jože Novak podelil skupaj z mentorjem likovnega shoda Rudijem Stoparjem plakete ter priznanja. Bronasto plaketo XV. sevniškega likovnega shoda Grad 2015 so prejeli: Irena Ameršek, Nevenka Flajs, Milena Florjančič, Ana Hočevar, Mojca Musar, Marko Okorn, Marija Oven, Marjan Perič, Milena Roštohar, Jožica Udovč Krhen in Ines Zgonc. Prejemniki srebrne plakete XV. sevniškega likovnega shoda Grad 2015 so: Roman Blatnik, Pavla Černigoj, Ludvik Kos, Alojz Rak (edini kipar na shodu) in Stane Udvanc. Mlada prvakinja XV. sevniškega likovnega shoda Grad 2015 je postala drugo leto zapored Vesna Karlovšek iz Sevnice (njena dela so v mesecu novembru na ogled v Oknu Radogost). Prvak XV. sevniškega likovnega shoda Grad 2015 je postal Zdravko Červ iz Novega mesta. 


Omenjeni otvoritvi je sledilo še odprtje samostojne razstave Nevenke Flajs iz Krmelja, ki je lansko leto prepričala komisijo in prejela naziv Prvakinja XIV. sevniškega likovnega shoda Grad 2014. Njena dela so na ogled v Stari galeriji sevniškega gradu.


Več na: posavje.info/kultura/na-sevniskem-gradu-odprtje-dveh-razstav.html


Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303