Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

Ogled galerij v Zagrebu

27.02.2018

Društvo likovnikov Krško – OKO je organiziralo ogled galerij v Zagrebu dne 28.2.2018. 


Udeležilo se je 12 članov DL OKO in ena članica DL Brežice. Šli smo z manjšim avtobusom na Klovićeve dvore, kjer smo si po jutranji kavici ogledali razstavo Vlaho Bukovac 1/3 – pariško obdobje http://gkd.hr/izlozba/vlaho-bukovac-parizu/in nato še v Moderno Galerijo. 


Na poti proti domu smo se že precej lačni ustavili še v Samoboru na poznem kosilu. Dan je bil lep, sončen, vendar zelo mrzel. Ni nas zeblo, polni vtisov, zadovoljni, smo se že dogovarjali o naslednjem organiziranem ogledu.

Vse objave

Ogled galerij v Zagrebu

29.10.2018


Ob 9.15 smo se z osebnimi avtomobilom izpred hotela City odpeljali do Brežic, kjer sta se nam pridružili še dve likovnici in nato smo skupaj odšli čez Dobovo, preko mejnega prehoda do Harmice, od koder smo se z vlakom odpeljali do Zagreba.


Peš smo se najprej napotili proti centru in na Tkalčičevo ulico, si privoščili kavico na sončni ulici, nato pa po stopnicah navkreber v Klovičeve dvore. Ogledali smo si Retrospektivo priznane hrvaške grafičarke Nevenke Arbanas ter nekaj časa prisostvovali grafični delavnici  suhe igle. Polni vtisov smo se napotili, malo po Tkalčičevi in nato po Medvedgradski še v Gliptoteko, kjer smo si ogledali »13. trienale hrvatskog kiparstva« za ogled katerega nas je navdušila akad. Kiparka Dragica Čadež na zadnji otvoritvi naše kiparske razstave.  Čas je prehitro mineval, na poti vračanja smo si privoščili malo »roštilja«,  ogled še kakšne galerije smo prihranili za še kakšen izlet.


Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303