Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

Pridih indijanske kulture v krški knjižnici

26.10.2015

V nizu razstav, ki jih Valvasorjeva knjižnica Krško ob praznovanju petdesetletnice delovanja pripravlja z domačimi umetniki, raziskovalci in ustvarjalci, se v prostorih krške knjižnice kot zadnja predstavlja Hedvika Cener, članica Likovnega društva Krško – Oko.


Tokratno razstavo je naslovila Indijanska kultura. Svoje navdušenje nad indijansko kulturo, s katero se je podrobneje seznanila skozi literaturo, je skrbno prelila v glino in oblikovala posode, masko, kipe in druge figure s pridihom indijanske motivike in ornamentike. Večmesečno sobivanje z indijansko kulturo, pa čeprav le preko slik in besed, je njeno življenje obogatilo s številnimi modrostmi. Pravi, da jo je pri poglabljanju v svet indijanske kulture najbolj prevzela njihova ljubezen do zemlje in narave. Tudi sama rada zahaja v naravo in od nje zajema modrost in moč. 


S to tematsko razstavo želi povabiti posameznike, da tudi sami najdejo stik z naravo, predvsem pa naj se posvetijo zemlji, kajti le to, po mnenju umetnice, omogoča kvalitetno življenje.


Več na: posavje.info/kultura/pridih-indijanske-kulture-v-krski-knjiznici.html

Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303