Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

Razstava unikatne keramike krških kipark

30.11.2015

Likovnice - kiparke, članice Društva likovnikov Krško OKO, so minuli konec tedna postavile na ogled svoje izdelke unikatne keramike. Ustvarjale so pod budnim očesom in mentorstvom dipl. slikarke Nevenke Ruškovič iz Brežic. Na razstavi "Unika" se bleščijo unikatni izdelki tako uporabne kot okrasne keramike, izdelane v starodavni japonski tehniki "raku".


Ta se uporablja pri dekorativnem žganju, ki omogoča atraktivne neponovljive vzorce. Izdelki se žgejo hitro, na visoki temperaturi, z veliko dima in presenečenj. To tehniko zaznamuje nenehno eksperimentiranje, pri katerem so stalno navzoča presenečenja, narejeni izdelek pa je unikat, ki ga ni mogoče več ponoviti.


Na tej razstavi, zadnji v nizu tega leta, je po uvodnem govoru predsednika Romana Blatnika in glasbeni točki spregovorila še ena od umetnic. Razstavljalka in članica društva Branka Benje je obiskovalce popeljala skozi skrivnosti te zanimive tehnike in njihovega ustvarjanja. Poleg nje so na ogled postavile svoja zanimiva dela še Hedvika Cener, Jožica Petrišič in Darja Veljkovič.

Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303