Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

Skupinska slikarska razstava udeležencev Ex-tempora Krško 2022 »PODBOČJE«

24.05.2022


V avli Kulturnega doma Krško je bila 24.5.2022 ob 18.uri odprta skupinska slikarska razstava udeležencev Ex-tempora Krško 2022 z naslovom Podbočje. Razstavljena so dela, ki so nastala na koloniji v Podbočju 14.5.2022. 


Ex-tempore je nosilni projekt Društva likovnikov Krško - OKO, kamor povabimo tudi člane drugih društev. Tokrat so poleg članov DL Krško OKO sodelovali še 3 člani LKD Mavrica iz Novega mesta, 2 člana LD Dobova in en član DL Brežice. Skupaj razstavlja 18 ljubiteljskih slikarjev. Razstavljena dela so v tehniki olje in akril na platno. 


Otvoritev razstave je vodila predsednica Branka Benje, akad. slikarka Mojca Lampe Kajtna, ki je bila mentorica na koloniji pa je podala strokovno kritiko razstavljenih del. Za glasbeni program  otvoritve je poskrbela Glasbena šola Krško. 

Predstavila sta se pozavnista Jaka Sotošek in Aljaž Pirc. Njun mentor je Franc Arh, na klavirju sta ju  spremljala Martin Šušteršič in Peter Urek. Več na: posavskiobzornik.si/kultura/razstava-podbocje-najprej-v-krskem-nato-v-kraju-upodobitve-96840


Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303