Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

Slikarska kolonija »Doga tempore ex – cvičkorel« prvič na Raki

10.05.2015

Pri cvičkovem hramu na Cirju pri Raki je v soboto potekala 6. slikarska kolonija »Doga tempore ex – cvičkorel«, na kateri so člani posavskih društev likovnikov spet ustvarili čudovite motive, povezane z vinom in vinogradništvom. Kolonija je prvič potekala na Raki, dosedanjih pet slikarskih druženj je namreč potekalo na pobočjih Gorjancev.


Vinogradniško, turistično in kulturno društvo Cerklje ob Krki je organiziralo prvih pet slikarskih kolonij, letos pa je s strani cerkljanskega društva prišla pobuda za spremembo lokacije. V dogovoru z Društvom vinogradnikov Raka je šesto kolonijo organiziralo prav slednje. Kot nam je zaupal Jože Šterk, koordinator in udeleženec kolonije, je letos ustvarjalo 15 do 20 udeležencev, ki prihajajo iz vrst brežiških, krških in tudi dobovskih likovnikov, in sicer Anton Zorko, Branko Bosina, Mija Baškovč, Tatjana Potokar, Andreja Komočar, Kristina Bevc, Tanja Kržan, Stojan Ržek, Mihaela Prevejšek, Jožica Petrišič, Olga Piltaver, Jože Šterk, Rajko Čuber, Jože Marinč in Jože Kotar.


Udeleženci so svoje izdelke še isti dan pokazali na priložnostni razstavi. Glavna razstava pa bo 12. junija v gostilni Tratnik na Raki. 


Več na: posavje.info/kultura/slikarska-kolonija-doga-tempore-ex-cvickorel-prvic-na-raki.html

Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303