Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

ŠTOVIČKOV DAN – DAN ODPRTIH VRAT

23.06.2022


V četrtek, 23.junija 2022, je bila v atriju Mencingerjeve hiše v Krškem odprta tradicionalna skupinska razstava ŠTOVIČKOV DAN – DAN ODPRTIH VRAT članov Društva likovnikov Krško – OKO. 


S tem likovnim dogodkom vsako leto tradicionalno 26. junija počastimo rojstni dan priznanega akademskega kiparja in medaljerja Vladimirja Štovička s pregledno razstavo obeh sekcij društva. V južnem atriju Mencingerjeve hiše, kjer je potekala tudi otvoritev razstave, 7 članov kiparske sekcije razstavlja malo plastiko in unikatno keramiko v različnih materialih, formah, z različnimi slogovnimi značilnostmi. V dveh notranjih prostorih hiše pa se 28 članov slikarske sekcije predstavlja s slikami v različnih tehnikah: akril na platno, olje na platno, stiropor in akvarel ter različnimi motivi: od krajine, tihožitja, človeške figure do abstraktnih del. 

Na ogled so dela, ki so nastala v zadnjem letu na tečajih, delavnicah, ex-temporih in še niso bila predstavljena, pa tudi narejena doma prav za to razstavo. Otvoritev razstave je vodil član Roman Blatnik, za popestritev je poskrbela Glasbena šola Krško. Nastopili so Maša Žoher in Tita Žnideršič – klarinet ter Jan Fritz – fagot. Njihova mentorja sta Robert Pirc in Dejan Učakar. Na klavirju jih je spremljal Peter Urek.


Razstavo je uradno odprla višja kustosinja Mestnega muzeja Krško Nina Sotelšek.Razstava bo na ogled do 24. avgusta 2022.


Več na: posavskiobzornik.si/kultura/tradicionalni-stovickov-dan-drustva-likovnikov-krsko-oko--97192


Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303