Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

Strokovna ekskurzija

05.05.2021

Delna sprostitev ukrepov, pa tudi toplejše vreme nas je vzpodbudilo, da smo organizirali strokovno ekskurzijo – ogled aktualnih razstav, katere se je udeležilo 12 članov.

Najprej smo se z osebnimi avtomobili odpeljali v Sevnico. Sevniški slikar Nik Anikis Skušek je nedavno za svoje delo Prekletstvo Tritona prejel mednarodno priznano nagrado ARC staff award. Pred odpošiljanjem v New York smo si sliko ogledali  v prostorih sevniškega gradu, kjer nam je avtor sliko osebno predstavil.

Nato smo se odpeljali še v Kostanjevico na Krki. Retrospektivna razstava Dragice Čadež z naslovom Zgodba o lesu in glini predstavlja presek več kot petdesetletnega opusa kiparke, ki je od sredine 60. let dodobra zaznamovala slovenski in širši regionalni kulturni prostor. Gostujoča razstava je bila izvorno predstavljena v Mestni galeriji v Ljubljani, vendar je postavitev v Galeriji Božidarja Jakca predstavljena v dopolnjeni in razširjeni različici.

Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303