Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

STROKOVNA EKSKURZIJA - OGLED GALERIJ V LJUBLJANI

07.06.2022


V torek, 7.6.2022, je društvo organiziralo strokovno ekskurzijo – ogled galerij v Ljubljani, katerega se je udeležilo 11 članov društva. 

Najprej smo si v Cukrarni ogledali skupinsko razstavo VRAČANJE POGLEDA, na kateri se predstavlja 58 slovenskih oziroma na Slovenskem delujočih umetnic od devetdesetih let preteklega stoletja do danes, med njimi naša mentorica kiparstva akad. kiparka Dragic Čadež Lapajne, ki nas je s svojo črno leseno instalacijo tudi zelo navdušila. 

Nato smo se z minibusom odpeljali do Cankarjevega doma, kjer smo si ogledali razstavo umetnosti tridesetih let z naslovom IZVEN OKVIRJA, ki predstavlja Klub neodvisnih slovenskih likovnih umetnikov, med katerimi je bil tudi Zoran Didek, pri katerem so se izobraževali tudi nekateri ustanovni člani našega društva. Delovanje kluba je odločilno zaznamovalo umetnost med obema vojnama, nato so člani kluba sooblikovali povojno umetnost in kulturo ter postali prvi profesorji na ljubljanski likovni akademiji. 


Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303