Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/okoart.si/public_html/admin/inc/config.php on line 21
Aktualne novice

DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Dogodki

STROKOVNA EKSKURZIJA - SLOVENJ GRADEC IN VELENJE

18.10.2022


V torek, 18.10.2022, je društvo organiziralo ogled razstav v Slovenj Gradcu in Velenju, katerega se je udeležilo 12 članov društva. 


Najprej smo si ogledali strokovno vodeno razstavo Keramika na Slovenskem, ki so jo postavili v Koroški galeriji likovne umetnosti (KGLU) v Slovenj Gradcu. Pregledna razstava slovenske keramične ustvarjalnosti, ki je že gostovala v razstaviščih Gorenjskega muzeja v Kranju, ponuja izbor del, ki izpričujejo vrhunsko kvaliteto keramičnega ustvarjanja na Slovenskem. Dela vseh izbranih avtorjev z vrhunskim tehničnim znanjem in inovativnostjo z duhovnim, fantazijskim in uporabnim oblikovanjem kar nagovarjajo obiskovalce.V isti stavbi smo si ogledali še IZBRANA DELA IZ ZBIRKE KGLU: BOGDAN BORČIĆ, HOMMAGE A TISNIKAR, ŠTEFAN PLANINC in PINO POGGI. 


V Velenju smo si ogledali Galerijo in največjo zbirko afriške umetnosti, ki je pod imenom AFRIKA stalno razstavljena na velenjskem gradu. Za konec smo se sprehodili ob velenjskem jezeru in razgledih, ki jih tam ponuja novozgrajena razgledna ploščad Viso.


Več na: posavskiobzornik.si/kultura/krski-likovniki-na-ogledu-razstave-keramika-na-slovenskem-98316Vse objave
DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO - OKO
Valvasorjevo nabrežje 2
8270 Krško
(prostori Mestnega muzeja Krško)
telefon: 068/150-303