DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRŠKO OKO

Slikarstvo

Slikarska sekcija Društva likovnikov Krško – OKO je najstarejša, saj deluje od ustanovitve društva in vključuje največje število članov. Med njimi so slikarji, kar nekaj pa je risarjev, ki jih slikanje z barvami ne privlači toliko, kot lepota črte oz. risbe. Slikarji se poslužujejo največ tehnike akril na platno, tempera, olje na platno, akvarel, pastel,….Risarji pa ustvarjajo s svinčnikom, ogljem, tušem (pero risba), pasteli,...

Slikarske delavnice najpogosteje vodi domači akademski slikar Rajko Čuber iz Brestanice, pa tudi Jože Kotar iz Novega mesta je naš mentor, zadnje čase pa se nam pridružuje Lovro Inkret, akademski kipar iz Ljubljane. S črto pa je uspešne sledi v društvu zarisala Nives Palmić, akademska slikarka iz Ljubljane. O akvarelnih tehnikah nas poučuje Vlado Cedilnik, likovni pedagog iz Brežic. V preteklosti pa je sodelovalo v slikarskih delavnicah še več mentorjev iz drugod (Atanasov, Rački, Cvetka Miloš, Apolonija Simon, Marinč, ...)

Nosilni likovni dogodek slikarske sekcije je vsako leto Ex-tempore Krško, ki pa poleg tega naziva nosi še specifično tematsko noto.